perjantai 12. kesäkuuta 2020

Vasaramäen kesäkerho vko 23, 1.-8.2020

Ippen ollessa kesällä kiinni siirtyi osa ohjaajista (ja joskus lapsistakin) Marttojen kesäkerhoon Vasaramäkeen.
Kesäkerho on erillistä maksullista kokopäivätoimintaa, missä puuhataan pitkälti ippen tapaan.

Tässä joitakin kuvia Vasaramäen kesäkerhon askarteluista ja muista puuhista!


Viikolla 23 teemana oli taide.


Maanantaina aloitimme taide-teeman tarinalla kuvitteellisesta kuvataiteilijasta.
Inspiraationsa kadottanut taiteilija ja hänen abstraktien, yksiväristen maalaustensa esittely (kuten esimerkiksi ”porkkanan sisin olemus”, silmät kiinni kellarissa”, ”sateen sinisempi sävy” ja ”tulkoon valkeus”) kiinnostivat lapsia kovasti. Taiteilijan inspiraatio oli kadoksissa, koska hän luuli jo käyttäneensä kaikki värit.



Lapset etsivät värilappuja taiteilijaa auttaakseen ja jakautuivat samalla (värien mukaan) neljään ryhmään. Ryhmittäin leikittiin tutustumisleikkejä, ryhmiä yhdistettiin ja leikittiin lisää. Leikkeinä esimerkiksi nimi & lempiväri ja nimihippaa piirissä.


Kangaskasseja maalattiin ja "leimailtin" koko viikon ajan. Mahtavan hienoja ja mielikuvitusrikkaita, aivan jokaisen oman näköisiä, tuli kansseista.










Tiistaina maalasimme luonnossa auttaaksemme taiteilijaamme ymmärtämään, että maailmassa on sävyjä ja mahdollisuuksia loputtomasti. Lapset saiavat arvotun värilapun, jonka mukaan ryhmässä etsittiin kyseisestä väristä esimerkkejä ja sen jälkeen inspiroiduttiin maalaamaan yhden värin sävyillä vesivärimaalaus.


Keskiviikkona retkeilimme lähipuistoon ja myöhemmin pihassa selvitettiin kuvitteellisen kuvataiteilijamme kevätnäyttelystä kadonneen taulun arvoitusta tehtävä/päättelyradan merkeissä pienryhmissä kiertäen. Lopuksi teos ei ollutkaan lainkaan kadoksissa vaan kyseessä oli väärinkäsitys kokovalkean ”Tulkoon valkeus” -teoksen vuoksi.




Torstaina teimme ulos oman taidenäyttelyn tiistain maalauksista ja Runoratsun riimikuvatarinasta, mihin pohdimme puuttuvia riimejä näyttelyä kiertäessämme.






Perjantaina kokkailemme ruokataidetta herkullisen taidefocaccian muodossa, mihin jokainen sai laittaa haluamiaan syötäviä koristeita.

Lisäksi ehdimme etsimään Sateenkaarenpään aarretta aarrearkkuihin piilotettujen väritehtävien muodostamassa radassa. Lopuksi paljastui, että sateenaaren pää on tavoittamaton, mutta sitä etsiessä ehdimme tutustua kanssa seikkailijoihin ja kokosimme hyvän ystävyyden ja kivan kaveruuden taulun kesäkerholaisista. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.